Saturday, July 14, 2007

Fra sjømannsliv til fjellandskap

Etter lange dager til sjoes paa MS Greifswald har vi naa endelig kommet oss til Tbilisi. Bysantisk byraakrati, post-sovjetisk apati og maritim stillstand kostet oss en ekstra dag paa ankeret utenfor ankomsthavnen Poti. Det var en pinefull lang dag med innslag av moldovisk brandy, tyske pensjonist-globtrottere, polske backpackere og georgisk vodka. Nok om det. Sjoemannslivet har maatte gi etter for fjell og daler.

Sto opp grytidlig i dag for omsider aa faa passene tilbake med georgisk stempel og trasket ut i regnvaeret i Mad Max-landskapet som havneomraadet Poti var. Kastet oss inn i en matrushka sammen med andre backpackere fra Polen, Tsjekkia og Ungarn. Kom oss til et marked inne i byen, vekslet penger og hamstret broed fra en babushka og Gorbatsjovs yndlingsvann Borjumi. Fem timer paa svingete veier langs elver og bratte aaskammer, passerte en doedsulykke som hadde krevd to liv og fikk oss nok en gang til aa innse galskapen i trafikken her (samme daarskapen i Ukraina). Landskapet var veldig groent og frodig, kuer og husdyr overalt, midtstreken, ved autovernet og paa tissestoppene. Regnet gav seg endelig og solen kom fram da vi naadde maalet for dagen, Georgias hovedstad Tbilisi.

En fantastisk herlig beliggende hovedstad, knepent mellom knaus og knoes. Borger og kirkespir blandet med signoyenere, vennlige georgiere og kosmopolitisk stemning. Booket to-dagers tur til Kazbegi hos Caucuasus Travel (takk til Nini Murvanidze!) Madona og George skal ta oss til Kaukasus i morgen.Tsisiana er vaar husvert i kveld, i et velmoeblert hjem litt utenfor sentrum. Saers herskapelig. Da vi ventet kom nabokona og ba oss inn i bakgaarden hennes paa iste og fersk frukt fra traerne hennes - opg en interessant samtale om Georgia naa og da.

En fin ankomst til Georgia omsider. Gleder meg stort til Kazbegi i morgen!

Over og ut fra Morten hos Prospero`s Books i Tbilisi, Georgia!

PS> Minner, og beklager, om at vi fortsatt har problemer med aa laste opp bilder. Men vi kan love at vi tar masse, og fine, bilder, som blir postet saa snart det lar seg gjoere (mest sannsynlig ved hjemkomst...) De beste bildene forestiller en jo seg selv i hodet.

5 comments:

Audar said...

Velkommen til Georgia!

Har hørt at Polen har den absolutt verste og skumleste trafikken i hele Europa, men at det bare blir verre jo lenger øst man kommer :)

Ikke kjør mer enn høyst nødvendig!

Lykke til videre, vi følger med fra det evig regntunge nord-vest

Nina said...

Så moro, på tross av mye venting! Nå er det bare å snøre sko og tursekk, samt pusse linsa si! Tenker på dere, blir gøy å få referat ved tilbakekomst (ja, jeg mener det! Vet så lite om den delen av verden)

God tur videre! Kjem

Anonymous said...

Sholokov?

Anonymous said...

Har googlet bilder fra Kazbegi - det ser jo bare utrolig flott ut. Eventyraktig. Ta masse bilder! Fortsatt god tur!

Morten Oddvik said...

trafikken er rabiat, men georghi med volvoen var mannen sin til kazbegi - spektakulaere bilder er tatt - og naermer meg bachelorgrad i georgisk kirkehistorie