Wednesday, July 25, 2007

Booming Baku

Det glinser faktisk av olje der Det kaspiske havs boelger slaar mot Primorskyparken nede ved den groenne boulevarden. Etter en foersteklasses togtur fra Tbilisi til Baku var vi altsaa framme. Grenseovergangen var en saerdeles varm affaere, men vi kom oss inn i Aserbajdsjan til slutt.

Skuffelsen laa blant kamelene da vi endelig knotet oss fram i gamlebyen i Baku til beskjedne (og mystiske) 1000 Camels Hostel. En liten mann (kameldriveren?) som jobbet der kunne ikke engelsk, og det var kun 8 kameler til disposisjon og de var til gjengjeld steinharde senger. Etter en promenade rundt i medinaen og gaagatene fant vi Hotel Abseron nede ved sjoen. Vi tok en sjefsavgjoerelse og booket oss for de resterende tre nettene. Fin utsikt, litt Miami 1971, men skitt la gaa.

Baku
er en storby med nesten 2 millioner innbyggere, litt flere azeris snakker engelsk visstnok enn deres kaukasiske fettere og kusiner (har ikke faatt det bevist ennaa), og ting er litt dyrere enn de foregaaende landene.

For min egen regning maa jeg si at jeg ser fram til aa komme hjem paa soendag. Det har vaert en enestaaende reise med fjellkjeder av inntrykk og hav med impulser. Ser fram til aa komme hjem aa fordoye alt sammen med bilder og svett sekk.

Foerst er det langweekend ved Det kaspiske hav paa Hotel Abseron.

3 comments:

Anonymous said...

Gøy med slike sjefsavgjørelser på slutten av ein tur:) Kryssar fingrane for at denne er betre enn vår i Tyskland, Morten.
Dereck - Miami (Vice) ...
Miami Vice - Dereck ...

Er nok fleire som gledar seg til de er heime òg, iallefall gjer eg det.
Nyt dei siste dagane, begge to!

Anonymous said...

Hils Essad Bey!

Morten Oddvik said...

alice: kan med glede fortelle deg at abseron er i hoyeste grad bedre enn derreck, selv om murpussen er heller daarlig og tapeten litt gammeldags, men utsikten er superb!

gunnhild: leste "ali og nino" i armenia - flott roman! og halvveis i orientalisten naa, fant den i tbilisi, fantastisk bok, artig aa vandre langs lev/essad/ali khans spor i baku